HALKLA İLİŞKİLER YÖNETİCİSİNİN ROLÜ ( ROLE OF PUBLIC RELATIONSHIP MANAGER)

Halkla İlişkiler Yöneticisi Olmak…

iyi-yoneticilerin-genel-ozellikleri  “Halkla ilişkiler yöneticilerinin rolü nedir?”  sorusunun cevabından önce halkla ilişkilerin bir yönetim unsuru olduğu  mevzusuna değinmek gerekmektedir. Halkla ilişkileri tanımlarken halkla ilişkilerin bir yönetim faaliyeti olması meselesinden de bahsedildiği üzere, halkla ilişkiler faaliyetleri gerçekleştirildiği süre içerisinde belli bir yönetime tabidir.

Tüm faaliyetlerin planlanmasından, uygulanmasından ve uygulandıktan sonra etkilerinin, sonuçlarının değerlendirilmesi, tüm bunların örgütün üst düzey yönetici ya da yöneticilerine bildirilmesi noktasında bir uzman bit yönetici tarafından sağlanması gerekmektedir. Bilgilerin doğru aktarılması, aktarılırken kullanılan dilin hiyerarşik düzene uygunluğu hasebi ile bu mevzu önem arz etmektedir.

       Peki halkla ilişkiler yöneticilerinin rolleri nelerdir?

yoneticilerin-yedi-temel-ozelligi

Öncelikle halkla ilişkiler yöneticileri meslek hayatlarını sürdürdükleri kurum ya da örgütte üst düzey yönetimde yer almaları ve söz sahibi olmaları gerekmektedir. Ve bu doğrultuda kurumun en üst düzey yöneticisine bağlı olmalıdır.

Bir halkla ilişkiler yöneticisi bağlı bulunduğu kurumla alakalı tüm stratejik süreçte, bu süreç içerisinde alınacak stratejik kararlarda, alınan kararların duyurulması, benimsetilmesi, uygulanması noktalarında hali hazırda bulunmalı, mesleklerinin gereğinin yerine getirilmesi noktasında gerekli yönlendirmeyi yapmaları ve bağlı bulundukları yönetime bildirilmesi gereken raporların hazırlanma sürecini en sağlıklı şekilde yönetmelilerdir.

 

prfurkandemir tarafından yayımlandı

Sosyal Medya Mecralarından Tarafıma Ulaşabilirsiniz... Facebook: www.facebook.com.tr/prfurkandemir İnstagram : @prfurkandemir Gmail: prfurkandemir@gmail.com

Yorum bırakın